SEVDA DENiZi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

SEVDA DENiZi

sevenlerin sevilenlerin mekani
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 Püf Noktalari....2

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
Admin
Admin

Cinsiyet : Erkek Zodyak : Boğa çin astrolojisi : Kaplan Mesaj Sayısı : 320 Doğum tarihi : 08/05/62 Kayıt tarihi : 26/08/09 Yaş : 61 Nerden Nerden : ALMANYA/MANiSA İş/Hobiler : KALFA Lakap Lakap : SEHZADE

Püf Noktalari....2 _
MesajKonu: Püf Noktalari....2   Püf Noktalari....2 Icon_minitimeCuma Mayıs 07, 2010 4:11 am

* Karideslerin haşlanırken çıkarttığı pis kokulardan kurtulmak için:
Karideslerin baş kısımlarını haşlamadan önce koparıp atın ve bir dilim limon ile kaynatın.

* Soyulmuş patateslerinkararmadan saklanabilmesi için:
Saklanacak kabın içine su, bir tutam tuz koyun. Buzdolabında saklayın gerektiği zaman suyla yıkayıp kullanın.

* Pastaların daha gevrek olması için:(tatlı*tuzlu farketmez):
Hamurun içine bir çay kaşığı tuz atın.

* Dereotonu saklamak için:
Temiz bir havluya kaplayacak şekilde sarın, bu şekilde naylon torbaya koyup buzdolabına saklamaya bırakabilirsiniz.

* Tazeliği gitmiş pörsümüş yeşillikleri canlandırmak için:
İki kaşık limon suyu karıştırılmış buzlu su dolu kabın içine koyun 1saat buz dolabında bekletin.

DAHA YEŞİL SEBZELER
Yeşil sebzelere renk veren, klorofil maddesidir.
Pişirdiğinizde sebzelerin bu yeşil rengi daha az
kaybetmeleri için, önce bol buzlu suda bekleterek,
klorofilin sabitleşmesini sağlayın.

KARARMAYAN SOĞANLAR
Soğanları kızartmadan üzerlerine biraz un
serperseniz, kavururken kararmazlar.
KIZARMIŞ BÖREK
Börek üzerinin kızarması için üzerine yumurta sürülür,
evde yumurta kalmamışsa, biraz yoğurdu bir yemek
kaşığı yağla karıştırıp sürün, güzel bir renk olduğunu
göreceksiniz.

DOMATES’İN KABUKLARI
Domates’in kabuklarını kolay soymak için, bıçağın
sırtıyla domateslerin kabuklarını soyacağınız yönün
tersine sürtün ve daha sonra soyun ya da domatesleri
kaynar suda 1 dakika bekletin.

TATLI PATLICAN
Patlıcanların acısını almak için , patlıcanları
soyduktan sonra tuzlu suda bir müddet bekletin. Sarı
su çıktıktan sonra, patlıcanları sıkarak sudan alın.

VİTAMİNİ KAYBOLMAYAN SALATA
Yeşil salata ve marulun yapraklarını yıkadıktan sonra
bıçakla keserek doğramak yerine, elinizle koparın.
Böylece vitamin kaybını önlemiş olursunuz.

REÇEL YAPARKEN
Reçel yapacağınız meyvaları iyice
yıkayıp kurulamalısınız.
Karıştırırken mutlaka tahta kaşık
kullanmalısınız. Şekerlenmeyi
önlemek için limon tozu yerine,
limon suyu kullanın. Kavanozlara koyduğunuzda iyice
soğumadan ve üzerindeki hava kabarcıklarını kağıt
havlu ile almadan kavonozun ağzını kapatmayın.
Reçellerinizi serin ve karanlık yerde saklayın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://sevdaliyim.yetkinforum.com
 

Püf Noktalari....2

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
SEVDA DENiZi :: -----AiLEMiZ VE EViMiZ----- :: Püf Noktalar-
Yetkinforum.com | ©phpBB | Bedava yardımlaşma forumu | Suistimalı göstermek | Son tartışmalar